Over ons

Er was eens...

Een rijk verleden

In 1717 begon koopman Guillaume Thyssen zijn wijnhandel in een statig stadspand hartje Maastricht. Hier begon de bijzondere geschiedenis van Thiessen. Nu, driehonderd jaar later, is dit naast wijnhandel een prachtige evenementenlocatie. Een plek waar het Bourgondische leven elke dag gevierd wordt.

Historie

Dit jaar is het precies driehonderd jaar geleden dat koopman Guillaume Thyssen z’n wijnhandel begon aan de Maastrichtse Grote Gracht. De kleurrijke geschiedenis van Thiessen Wijnkoopers is innig verbonden met die van de stad. Het indrukwekkende pand met 1200 m² authentieke wijnkelders is één van Maastricht’s cultuurhistorische schatten.

Lees meer

“Ontzettend leuk om hier eens te gaan kijken. Mooie wijnkelders en verschillende…”

— Mark de Munnik

Evenementenlocatie

Naast eeuwenoude wijnhandel is Thiessen één van de mooiste evenementenlocaties van Maastricht. Met feesten, recepties, diners, babyborrels, huwelijken en uitvaarten wordt hier elke dag het leven gevierd. Het mooie stadspand met z’n historische sfeer en verscheidenheid aan ruimtes, is een prachtige plek voor feestelijkheden en bijeenkomsten van allerlei aard.

Bekijk de mogelijkheden

Wijnwinkel

Al driehonderd jaar leveren we de mooiste wijnen aan particulieren en (horeca)bedrijven. Van oorsprong een echt Bourgognehuis, is Thiessen tegenwoordig een modern, breedgeoriënteerd wijnbedrijf. Nog steeds ligt een stevige nadruk op Franse wijnen, maar ook de rest van Europa en de Nieuwe Wereld is sterk vertegenwoordigd. Met een prachtig asortiment, een bekroonde wijnwinkel en exclusieve horecalabels, horen we tot de kwaliteitsbedrijven van Nederland.

Meer weten over de winkel

Horecawijnen

Thiessen is partner van een groot aantal Limburgse horecabedrijven. Ons wijnassortiment vertegenwoordigt de belangrijke Franse wijnstreken, naast wijnen uit Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Duitsland, Argentinië, Chili en Zuid-Afrika. Nadruk ligt op het midden- en hogere segment. We leveren exclusieve horecalabels en op verzoek ook private labels. We helpen onze klanten graag met het samenstellen van hun wijnkaart en denken mee om wijnverkoop te stimuleren.

Meer horeca

Wijnkelders

De authentieke wijnkelders zijn een van de mooiste features van Thiessen. En cultuurschatten van de stad Maastricht. De oudste kelder dateert uit de 14e eeuw en maakte ooit deel uit van de Maastrichtse vestingwerken. Eeuwenlang waren deze koele kelders de perfecte plek voor wijnopslag. Nog steeds wordt hier wijn gebotteld en bewaard, maar tegenwoordig vinden er ook dagelijks wijnproeverijen, rondleidingen en evenementen plaats.

Schatkamer

Zo’n honderdduizend flessen wijn liggen in onze stadskelders opgeslagen, sommige letterlijk eeuwenoud. Unieke Bordeaux, Bourgognes en portwijnen die je nergens anders vindt. Een indrukwekkende erfenis van driehonderd jaar wijnhandel. Door de eeuwen heen werden heel wat bijzondere flessen verzameld. Die worden bewaard in een speciaal gedeelte van onze historische stadswijnkelders: het schatkamertje.

Relatiegeschenken

Wat is nou leuker om te krijgen dan wijn? Wijncadeaus kunnen we samenstellen in elke gewenste vorm, maat en prijsklasse. Ons assortiment, met meer dan driehonderd wijnen op voorraad, biedt enorme keuze. Wil je meerdere pakketten tegelijk bestellen als relatiegeschenk of kerstpakket? Neem vrijblijvend contact met ons op. Je krijgt dan snel een offerte op maat.

Lees meer over relatiegeschenken

We helpen je graag verder

Wil je meer weten over Thiessen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

– Team Thiessen

Bel ons: 043 325 1355
Thiessen evenementen | Neem contact op