Wijnproeverij

Een unieke wijnproeverij in Maastricht

Wijnproeverij Maastricht

Een speciaal voor jou op maat gemaakte wijnproeverij in Maastricht bij Thiessen is een mooie ervaring. Je wordt rondgeleid door onze magnifieke wijnkelders en het prachtige historische pand. Aansluitend aan de rondleiding, proef je de mooiste wijnen onder begeleiding van een vinoloog. Bij mooi weer kan de wijnproeverij, wanneer je dit wilt ook buiten plaatsvinden, op onze binnenplaats met stadswijngaard. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om je proeverij helemaal naar wens in te richten.

Bekijk wat we je kunnen bieden verderop op deze pagina, of vraag direct meer informatie aan.

Vraag meer informatie aan
“Bij mooi weer proef je bij ons buiten, in de stadstuin met eigen wijngaard”
— Renée Stalman - Thiessen Wijnkoopers

Wat bieden we je?

Thiessen Wijnkoopers is een wijnhandel met een eeuwenlange historie en driehonderd jaar wijnkennis in huis. Die kennis delen we graag op een manier die bij je past. Afhankelijk van de groep kunnen we veel diepgaande kennis met je delen, óf we kunnen de wijnproeverij juist wat luchtiger houden. Ook is het mogelijk om een wijn / spijs proeverij te houden. Wil je je liever richten op 1 soort wijn? Overweeg dan een champagneproeverij in de stylo champagnekelder, een portproeverij in onze portkelder, of een bordeaux-, bourgogne- of nieuwe wereldproeverij. In overleg is alles mogelijk.

Verderop op deze pagina vind je nog meer praktische informatie, inclusief prijzen en mogelijk aantal deelnemers. Hebben we je nu al overtuigd? Neem dan direct contact met ons op voor meer informatie.

Vraag meer informatie aan

“Proeven tussen de fusten”

Praktische informatie

  • Een privé wijnproeverij is mogelijk vanaf 12 personen. Ben je met minder personen? Kies dan voor één van onze wekelijkse proeverijen in het weekend.
  • Een standaard 2 uur durende proeverij met rondleiding kost € 29,95 per persoon.
  • Q-park parkeergelegenheid in de nabijheid. Vraag naar de mogelijkheden bij je reservering. Klik hier voor andere parkeermogelijkheden.
  • Er zijn meerdere ruimtes beschikbaar bij Thiessen, geschikt voor 10 tot 250 personen.
  • Thiessen is toegankelijk voor mensen met een rollator of een rolstoel.
  • Ook qua hapjes, decoratie en animatie is veel mogelijk.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Vraag dan direct meer informatie aan. Lees over andere mogelijkheden bij Thiessen  (bijvoorbeeld onze wekelijkse weekendproeverijen en diners) verderop op deze pagina.

Vraag meer informatie aan

Wekelijkse proeverijen

Naast een speciaal voor jou georganiseerde wijnproeverij, kun je bij ons elk weekend deelnemen aan onze wekelijkse proeverijen met rondleiding. Na een rondleiding door onze eeuwenoude wijnkelders en het historische stadspand, proef je onder begeleiding van een vinoloog zes wijnen. Individuele gasten en gezelschappen kleiner dan 12 personen mogen hierbij aansluiten. Voor groepen vanaf 12 personen boeken we aparte proeverijen, speciaal voor jou georganiseerd.

Proefkamer

Zelfstandig proeven kan met onze Enomatic: een wijnserveersysteem met zestien proefflessen in een speciaal ingerichte proefkamer naast onze winkel. Met een druk op de knop giet de dispenser een bodempje (proef)wijn in je glas. De bodempjes wijn betaal je met een chip card, te koop in de winkel. Kies je bedrag en regel zo je eigen proeverijtje.

Activiteiten van Thiessen

We organiseren naast de wekelijkse proeverijen ook wijnmarkten, table d’hôtes, themadiners en nog veel meer. Iedereen kan zich voor deze evenementen aanmelden.

Bekijk aankomende activiteiten

Thiessen als feestlocatie

Naast de eigen activiteiten van Thiessen kun je bij ons terecht voor je eigen feesten, diners, bruiloften, promoties, babyborrels, ontvangsten, vergaderingen, presentaties, miniconcerten en nog veel meer.

Bekijk de mogelijkheden