Wijnwinkel

Oudste wijnwinkel van nederland

Een ongelofelijk mooie wijnwinkel. Met een stevige nadruk op de klassieke Europese wijngebieden, is hier ook veel spannends en nieuws te vinden uit onbekend(er) Europa en de Nieuwe Wereld. Wijn wordt ter plekke gebotteld. Op vrijdag en zondag zijn er rondleidingen (schrijf je in!). Hier krijg je zin in wijn.

 

Ontdek de restanten van onze winkel!

Adres en openingstijden

Maandag 13:00 – 18:00
Dinsdag – zaterdag 10:00 – 18:00
Zondag gesloten
Openingsuren carnaval
zondag 11/2/18 t/m dinsdag 13/2/18 gesloten
woensdag 14/2/18 13:00 – 18:00
Bezoekadres Grote Gracht 18, 6211 SW, Maastricht
Neem contact op

Een heerlijk Maastrichts likeurtje

Dit lekker Mestreechs likeurke is exclusief bij ons in de winkel verkrijgbaar. Kom langs om te proeven!

Deze nieuwe smaakmaker is geïnspireerd op de karakteristieke smaken van Mestreechs Aajt en Limburgse appelstroop. In combinatie met de mousserende wijn van de Apostelhoeve levert dat een eigenzinnig Maastrichts apéritief op. De likeur is ook lekker in een cocktail, puur als begeleider bij een kaasplankje of bij een kopje koffie na de maaltijd.

– Maastricht culinair
www.maastrichtculinair.com

“Hier krijg je zin in wijn!”

— Juryrapport Perswijn - Wijnwinkel van het Jaar 2015

Wijnwinkel van het Jaar 2015

“Deze winkel is ongelooflijk goed: prachtige ruimtes, mooie kelders, een eigen wijngaard achter het pand. Op zaterdag en zondag zijn er rondleidingen voor groepen en hun eigen wijn wordt er ter plekke gebotteld. Particulieren kunnen hun wijnen in de kelder bewaren. Vernieuwend en indrukwekkend. Het personeel is uitstekend opgeleid en zeer goed gekwalificeerd. Kortom: een winkel die meer dan de moeite waard is om te bezoeken. Hier kun je niet alleen terecht voor een fles wijn maar voor een totale wijnbeleving. Deze winkel is dan ook niet alleen onze aanbeveling waard, maar is de terechte winnaar. Van zo’n winkel krijg je trek in wijn.” (Jury Perswijn, 2015)

Onze proefkamer

Zelfstandig proeven kan met onze Enomatic: een wijnserveersysteem met zestien proefflessen in een speciaal ingerichte proefkamer naast onze winkel. Met een druk op de knop giet de dispenser een bodempje (proef)wijn in je glas. De bodempjes wijn betaal je met een chipcard, te koop in de winkel. Kies je bedrag en regel zo je eigen proeverijtje.

Eigen Botteling

Elk goed wijnjaar kopen we in Frankrijk en vrac rode wijn die we zelf bottelen. Een speciale cuvée, die we zelf assembleren, samen met de wijnboer. Een eigen Thiessenwijn dus, die uitblinkt in smaak en prijs-kwaliteit. Een vaste waarde in ons assortiment en iets waar onze vaste klanten elk jaar naar uit kijken.

Horecawijnen

Het Thiessen-assortiment vertegenwoordigt alle belangrijke Franse wijnstreken, naast wijnen uit Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Duitsland, Argentinië, Chili en Zuid-Afrika. De nadruk ligt op het midden- en hogere segment. We leveren een aantal exclusieve horecalabels en op verzoek ook private labels. We helpen je graag met het samenstellen van de wijnkaart en denken mee om wijnverkoop te stimuleren.

Meer over horeca

Voor studenten

Onder de naam Ad Fndm bottelen we speciaal voor studenten een wijn met een opvallend sterke prijs-kwaliteitverhouding en een zacht prijsje. Een perfecte begeleider op club- en dispuutsavonden. Deze Ad Fndm wit, rood en rosé kost € 6,50 per fles en is alleen te bestellen via onze winkel.

Specials

Zo’n honderdduizend flessen wijn liggen in onze stadskelders opgeslagen, sommige letterlijk eeuwenoud. Unieke Bordeaux, Bourgognes en portwijnen die je nergens anders vindt. Een indrukwekkende erfenis van driehonderd jaar wijnhandel. Tijdens onze weekend-rondleidingen bezoek je deze ondergrondse schatkamer.

Meer weten over onze wijnen?

Je mag altijd contact opnemen voor meer informatie over ons wijnassortiment, als je vragen hebt of professioneel advies wilt.

– Team Thiessen

Bel ons: 043 325 13 55